1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Mantarlı Poğaça Tarifi (Kahvaltı için Mükemmel)

Mantarlı Poğaça Tarifi (Kahvaltı için Mükemmel)

featured
Mantarlı Poğaça Tarifi (Kahvaltı için Mükemmel)
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malzemeler:

Mantarlı Poğaça Tarifi (Kahvaltı için Mükemmel)
  • Hamur için:
    • 2 su bardağı ılık su
    • 1 paket kuru maya
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 5 su bardağı un
    • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • İç harcı için:
    • 200 gr temizlenmiş ve doğranmış mantar
    • 1 adet soğan, ince doğranmış
    • 2 diş sarımsak, ince kıyılmış
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1/2 demet maydanoz, ince kıyılmış
    • Tuz ve karabiber
    • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı:

  1. Hamuru hazırlamak için: Ilık suda mayayı ve şekeri eritin. 5 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
  2. Unu, tuzu ve sıvı yağı ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru yağlanmış bir kaseye koyun, üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat kadar ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
  3. İç harcını hazırlamak için: Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanı kavurun. Sarımsakları ekleyin ve 1 dakika daha kavurun.
  4. Mantarları ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin ve karıştırın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  5. Mayalanan hamuru ikiye bölün. Her bir parçayı unlanmış bir tezgaha alın ve elinizle yuvarlayın.
  6. Bir bezi unlayın ve hamurları üzerlerine yerleştirin. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika daha mayalanmaya bırakın.
  7. Fırını 180°C’ye ısıtın.
  8. Mayalanan hamurları açın ve iç harcını ortalarına yerleştirin. Hamurun kenarlarını kapatın ve poğaça şekli verin.
  9. Poğaçaların üzerine çırpılmış yumurta sürün ve susam veya çörek otu serpin.
  10. Yağlanmış bir fırın tepsisine poğaçaları yerleştirin ve 20-25 dakika veya altın rengi kahverengi olana kadar pişirin.
  11. Fırından çıkarın ve ılık olarak servis edin.

Püf Noktaları:

  • Mantarları sotelerken çok fazla pişirmeyin, yumuşacık ama sulu kalmaları önemlidir.
  • İç harca farklı sebzeler de ekleyebilirsiniz. Örneğin, domates, biber veya mısır ekleyebilirsiniz.
  • Poğaçaları fırına vermeden önce üzerlerine çırpılmış yumurta sürmek, üzerlerine güzel bir renk ve parlaklık verir.
  • Poğaçaları sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Ek:

Bu tarifin yanında, kahvaltınız için taze meyve, yoğurt ve peynir de servis edebilirsiniz.

Lezzetli ve pratik bir kahvaltı seçeneği arıyorsanız, bu mantarlı poğaça tarifini denemelisiniz. Eminiz ki tüm aileniz tarafından çok beğenilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mantarlı Poğaça Tarifi (Kahvaltı için Mükemmel)

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberler Dünya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Bize Katılın